Miyofasyal Gevşetme

Miyofasyal Gevşetme

Miyofasyal Gevşetme

Miyofasyal gevşetme, kas kısalığını ve gerginliğini gidermeye odaklanan etkili bir tedavi yöntemidir. FizyoDinamik olarak, bu yöntemle danışanlarımızın esnekliğini ve işlevselliğini artırmayı hedefliyoruz. Miyofasyal gevşetme tedavisi, sırt, omuz, kalça gibi yumuşak doku içeren bölgelerde devam eden ağrı hisseden birçok hastanın ihtiyaç duyduğu bir uygulamadır.

Miyofasyal Ağrıların Sebepleri

Miyofasiyal ağrının iki kaynağı olabilir. Ağrı, iskelet kasından veya sıkı fasya tarafından 'bağlanan' bağ dokularından üretilebilir. Ek olarak, bazen kas liflerinin kasılmasının meydana geldiği bir 'tetikleme noktasında' hasar görmüş miyofasiyal dokunun kendisinden de üretilebilir. Her iki durumda da, kısıtlama veya bozulma, etkilenen yapılara kan akışını engeller; böylece problemli bölge tedavi edilmedikçe kasların birbiri üzerindeki kayma hareketleri ve kan akışı etkilenir.

Anatomi

Miyofasyal Gevşetme Tekniğini Kimler Uygular?

Miyofasiyal ağrının iki ana kaynağı vardır. Ağrı, iskelet kasından veya sıkı fasya tarafından "bağlanan" bağ dokularından kaynaklanabilir. Ayrıca, kas liflerinin kasılmasıyla meydana gelen bir "tetikleme noktasında" hasar gören miyofasiyal dokudan da kaynaklanabilir. Her iki durumda da, kısıtlamalar ve bozulmalar, etkilenen yapılara kan akışını engeller. Bu da, problemli bölge tedavi edilmedikçe kasların birbirleri üzerindeki kayma hareketlerini ve kan akışını olumsuz etkiler.

Miyofasyal Gevşetme Tekniğini Kimler Uygular? Miyofasyal gevşetme tekniği, alanında özel eğitim almış osteopatlar, doktorlar, fizyoterapistler ve kayropraktörler tarafından uygulanabilir. Seanslar genellikle en az 30, en iyi sonuçlar için 50 dakika veya daha uzun sürelerle gerçekleştirilir ve haftada belli aralıklarla uygulanabilir.

Miyofasyal Gevşetme Tekniğini Destekleyen Diğer Yöntemler

FizyoDinamik’te, miyofasyal gevşetme tekniği diğer tedavi yöntemlerini desteklemektedir. Bu tekniğe katılan hastalar, ağrıyı kontrol etme ve kasları ile eklemleri rahatlatma amacıyla cerrahi olmayan bakım formlarından da yararlanabilirler. Ayrıca, etkilenen bölgelere kan akışını artırmak ve esnekliği koruyarak hareket aralığını artırmak için kendi kendine germe egzersizleri veya